Geslaagde Kunstroute 2024

Door Lillian Bender

Zo waren we druk bezig met alle voorbereidingen, en zo ligt de Kunstroute Nissewaard 2024 alweer achter ons. Het was over het algemeen een geslaagd weekend. Op zaterdag speelde het matige weer ons wel parten, maar toch trotseerden veel kunstliefhebbers de ijskoude wind en gure buien om de kunstenaars te bezoeken. Zondag bleef het gelukkig droog en bracht de zon meer bezoekers naar de locaties.

Het is nog afwachten wat er uit de deelnemersenquête komt, maar de eerste indruk is positief. Gevarieerd publiek, jong en oud, nieuwe bezoekers en oude bekenden wisten de kunstenaars te vinden. Zuidland was dit jaar met meer locaties vertegenwoordigd en dat was een aangename aanvulling.

Het aanbod van kunst en ambacht was heel divers. Van bronzen beelden tot muizenhuizen, van tekeningen en schilderijen tot quilts. De makers, die met veel plezier over hun werk konden vertellen, varieerden ook van enthousiaste hobbyisten tot kunstenaars met een academische achtergrond. Voor alles en iedereen is plaats en tijd.

Er waren geluiden te horen dat het volgend jaar fijn zou zijn als er meer clustering plaatsvindt. Wie zijn of haar eigen atelier wil tonen, zal daar uiteraard niet in geïnteresseerd zijn. Maar voor anderen kan het meer bezoekers opleveren en daardoor een betere ervaring zijn. Ook de voorbeschouwing in Groot Nissewaard werd gemist, waarbij in aanloop naar de Kunstroute een foto en korte tekst van alle kunstenaars werd getoond. Dit, en andere punten die uit de deelnemers enquête volgen, zullen we meenemen voor volgend jaar. Maar eerst even nagenieten met de foto’s!


De foto’s bij dit blog zijn van Reggy Barra

Vorige
Vorige

Natasja Bodde's gedicht over Kunst

Volgende
Volgende

Opening Kunstroute Nissewaard 2024